64 89 17 38

Professionel chassis- og traileropbygning

Anhængere og trailere er en vigtig del af lastbilens opbygning. Det er denne del, der tilkobles forvognen og gør det muligt at transportere tonsvis af varer på simpel vis. Anhængeren kobles på forvognen, der allerede består af en lastbil med lad eller kasse. Den tilkoblede anhænger fungerer som en slags udvidelse af lastbilen, der nu bliver endnu længere. Anhængeren er oplagt til opbygning af én samlet transportløsning, hvor én kasse eller ét lad ikke er nok.

Der findes mange typer anhængere til lastbiler. Hos Fyns Karosseribyg (FKB) har vi sat os for at fremstille og udvikle vores egne produkter og specialfremstille lige den transportløsning, som du efterspørger. Det kan være: en anhænger med kølekasse, en overføringsanhænger, en tipanhænger, en wirehejsanhænger, en kroghejsanhænger eller en isoleret asfaltanhænger. Alle disse løsninger henvender sig til specifikke behov i transportbranchen og muliggør transport af alt fra asfalt til pallegods, containere, maskiner, blomster, fødevarer og meget mere.

Trailere kan leveres skræddersyet i forskellige varianter, f.eks. en ligeud trailer, en nedbygget trailer, en køletrailer, en wirehejs trailer, en kroghejs trailer, en tiptrailer, en trailer med kran.

Dolly´er gør det muligt at transportere trailere efter en forvogn med ladopbygning og kærrekobling. Dolly´er er i princippet 2-akslede ”kærrer”, der blot er udrustet med en trækskammel over akslerne. Dolly´er, leveres tilpasset efter kundespecifikationer og med fast- eller styrebar foraksel.

Kontakt os endelig for at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Vores typer af anhængere og trailere

Anhængere til lastbiler findes i alle afskygninger. Overordnet set er der to slags; en påhængsvogn og en kærre. De kobles begge til en forvogn med ladopbygning via en anhængerkobling, bag på forvognen.

Påhængsvogne - forøger både forvognens ladlængde og lastevne, typisk til de maksimale længder og vægte for vogntog. Lastfordelingen på en påhængsvogn er ikke så kritisk, som eksempelvis på kærrer, hvor lasttyngdepunktet skal placeres over akslerne

Fastladspåhængsvogn – til transport af stykgods, maskin- eller bådtransport. Kan være opbygget med ladsider, kasse eller presenningsrig og evt. udrustet med hydrauliske bådstøtter eller læssebagsmæk i bag. Ofte opbygget med lav højde til ladbund således at ”volumengods” holdes under den maksimale totalhøjde for køretøjer

Overføringspåhængsvogn – denne type bruges til transport- og tømning af lange- og tunge containere pga. den lave egenvægt og optimerede fordeling af lasten på for- og bagaksler.

Kærrer - vælges ofte af vore kunder til transport af tungt gods og til kørsel samt manøvrering på områder med begrænset plads.

Fastladskærrer - til transport af stykgods eller maskintransport. Kan være opbygget med kasse, ladsider eller presenningsrig og evt. udrustet med læssebagsmæk i bag. Ofte opbygget med lav højde til ladbund således at ”volumengods” holdes under den maksimale totalhøjde for køretøjer

Tipkærre – dette er løsning, når du har behov for at transportere løse emner og ikke har nok plads på selve forvognen af lastbilen. Den er oplagt til transport af løst gods som jord, grus, sten, flis eller lignende. Med 3-vejstip på kærren bliver det også let at læsse af til siderne.

Isoleret asfaltkærre (half pipe) – til transport af flydende emner som asfalt er denne kærre ideel. Lasten kan overdækkes med en termopresenning og produktet er meget driftssikkert

Wire- eller kroghejskærre – denne er opbygget som chassis med et hejs. Det er en tilføjelse til lastvognen, der rummer stor styrke, men typisk lav egenvægt.

Overføringskærre – denne type vælges ofte med hejs på, hvilket gør det muligt at transportere containere og større maskiner på den.

Trailere kobles til en forvogn med en trækskammel, der er placeret over forvognens trækaksel(er) og kan leveres i forskellige varianter med 1-, 2-, 3- eller 4 aksler

Ligeud trailer – denne transportløsning er oplagt, hvis du har brug for mere kapacitet på din lastvogn. Din ligeud trailer kan opbygges efter forskellige behov.

Nedbygget trailer – bliver ofte forsynet med mindre dækdimensioner, så højden fra jord til ladbund kan reduceres. Dermed opnår man at ladfladen bliver vandret og man får stor frihøjde fra ladbunden til den maksimalt, tilladelige køretøjshøjde

Tiptrailer – dette er løsningen, når du har behov for at transportere store mængder løst gods som jord, grus, sten, flis eller lignende. Tiptraileren er nem at manøvrere på byggepladserne med enkel og effektiv betjening af tipfunktionen. Tiptrailerens lastkapacitet er større end kombinationen af forvogn og anhænger. Tiptrailere kan leveres i versioner fra lette alu-tiptrailere til volumentransport, til entreprenør-tiptrailere, der er opbygget af hærdet højstyrkestål

Isoleret asfalttrailer (half pipe) – til transport af flydende emner, som asfalt, der skal holdes varme, er denne trailer ideel. Lasten kan overdækkes med en termopresenning og produktet er meget driftssikkert

Trailer til container – til transport og tømning af containere. Trailerchassiset kan udrustes med wire- eller kroghejs, hvilket gør trækkeren til en mere alsidig lastbil.

Trailer med kran – når man har behov for både at kunne læsse og aflæsse gods fra traileren, monteres der en kran på traileren. Kranen placeres efter behov i front- i midten eller bagpå, og kan tillige være aftagelig

Isoleret trailer – opbygget med isoleret fiberkasse i sandwich-konstruktion og forsynes ofte med klimaanlæg til temperatur- og fugtighedsregulering. Anvendes til transport af blomster, fødevarer, pallegods mm. og kan leveres med ATP-godkendelse

Alle produkterne leveres med en solid og robust konstruktion og er godkendte efter alle regler og love.  

Har du spørgsmål til vores produktsortiment, kan du altid kontakte os. Med ambitionen om at være de bedste i branchen efterkommer vi efterspørgslen på specialvogne, der skal opfylde et specifikt behov. Vi tilbyder også en fast serviceaftale på din anhænger eller trailer, så du kan sikre dig altid at være godt kørende.

Specialopbygning efter kundens ønsker

FKB har inden for traileropbygning egen udvikling og fremstilling. Vi har med vores mangeårige erfaring i branchen valgt at efterkomme et stigende behov for specialløsninger. Vores egne produkter fremstilles efter behov og tilpasses kundens ønsker. Her på siden kan du se nogle af de mulige løsninger. Enhver trailer, kærre eller anhænger vil dog altid kunne opbygges efter dine ønsker til det specifikke køretøj, som den skal kobles til.

  • Med kasse på
  • Med containerlad
  • Med tiplad
  • Med wirehejs
  • Med tipkærre
  • Med kølekasse

Vi kan, med vores unikke knowhow, hjælpe dig med at forberede din lastbil til den rigtige anhænger eller trailer, som opfylder dit behov. Vi står for lastbilopbygning af enhver art og kan levere driftssikre trailere, påhængsvogne og kærrer til enhver type lastbil uanset mærke og model.

Vi bygger lastbilen med alle de dele, du måtte have brug for i dit erhverv. Anhængere og trailere er en essentiel del af lastvognen, men der kan være mange forskellige behov og ønsker til denne. Specifikke dimensioner, mulighed for hejs eller tip, montering af lad med rampe eller noget helt fjerde. Vi leverer funktionsdygtige løsninger indenfor chassis og monterer materiel på disse. Vi tilbyder naturligvis også service og reparation på de trailere, du allerede har i din flåde af køretøjer.

Vil vi være branchens bedste til traileropbygning

Lastbilopbygning er vores kernekompetence her hos FKB. Det er dét, vi er gode til. Vi har sat os for at være branchens bedste til lastbilopbygning. Det betyder, at vi selv udvikler og fremstiller transportløsninger, som vores hovedleverandører ikke tilbyder, men som kunderne efterspørger – f.eks. specielle anhængere og trailere. For mange kan det have stor betydning, at traileren kan det ene eller det andet eller at den har en speciel størrelse. Med mange års erfaring i transportbranchen er vi klar til at rådgive dig til den bedste løsning.

Kontakt os gerne, hvis du har en konkret forespørgsel på en individuel trailerløsning. Vi kan altid være behjælpelige og rådgiver dig om den mest optimale anhænger eller trailer til dit køretøj og dine behov.

Kontakt Lars Jørgensen og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig
Send en besked